Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - محمدمیلاد عبداللهی؛ به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، ظرفیت پذیرش و عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا بسیار بیشتر از مقطع کنونی است، به علاوه می‌توان زمینه‌ای را فراهم ساخت تا علاوه بر کاهش دست واسطه‌گران از بازار، کشاورزان هم به سود واقعی دست یابند. از طرفی در چند روز اخیر، خبرهایی مبنی بر آمادگی تعدادی از استان‌ها به منظور عرضه پسته در بورس کالا به گوش رسید که این مهم را می‌توان اتفاق خوبی در این راستا قلمداد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن رضایی‌پور قائم مقام کارگزاری توسعه کشاورزی، در خصوص عرضه آخرین محصولات کشاورزی و راه‌های تسهیل ورود کشاورزان به بورس کالا در گفتگو با خبرنگار اقتصادآنلاین اظهار داشت: بورس کالا در توسعه بازار فیزیکی خود و محصولات کشاورزی اقدام به پذیرش انبار کالاهای جدید کرد. به گونه‌ای که در سال‌های گذشته ما تجربه عرضه موفق زعفران را داشتیم، به تازگی زیره نیز به رغم برخی مشکلات، به این مجموعه اضافه شد،اما همچنان شاهد معاملات خوبی بود و سومین کالایی که قرار است در بورس کالا پذیرش شود، پسته است.

وی با بیان اینکه بیشترین حجم صادرات غیر نفتی مربوط به پسته بوده و از این حیث حائز رتبه اول است، گفت: برآوردی که از تولید و عرضه داخلی و خارجی به عمل آمده نشان می‌دهد، حجم این محصول می‌تواند بیشتر از زعفران باشد. از طرفی استقبالی که تولیدکنندگان و کشاورزان به خصوص تشکل‌های مربوط به کشاورزی و شرکت‌های تعاونی در این قسمت داشتند، سبب شد تا مقدمات راه اندازی این امر فراهم شود.

قائم مقام کارگزاری توسعه کشاورزی ادامه داد: تا کنون چندین انبار برای پذیرش پسته نهایی شدند و به احتمال زیاد بعد از تعطیلات آماده پذیرش کالا از تولیدکنندگان خواهند بود.

رضایی‌پو ردر پاسخ به این سوال که آیا می‌توان انتظار داشت در عرضه پسته نیز مانند زعفران، تجربه مثبتی را پشت سر بگذاریم، افزود: این امر بستگی به نگاه بازار به این کالا خواهد داشت، اتفاقی که در زعفران افتاد، این بود که، شاهد افزایش نرخ کالا و حجم آن تا سه برابر بودیم و این به نوعی پتانسیلی برای موفقیت عرضه زعفران در بورس کالا شد. از دلایل دیگر آشنایی تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران بورس را با این اقدام مهم بود، به گونه‌ای که کشاورزان در مرحله اول زعفران را تحویل دادند و سپس ورود معامله‌گران فعال در بازار عاملی شد تا بخش عمده‌ای از مشتریان این کالاها به درستی بر روی کالای ذکر شده سرمایه‌گذاری کنند.

همچنین پس ازآن شرایطی فراهم خواهد شد تا صادرکنندگان و مصرف‌کنندگان به بازار ورود پیدا کرده و در ادامه این امر انتظار می‌رود تا معامله‌گری که مشغول معامله زعفران است، به واسطه آشنایی بازار در محصولی مثل پسته هم تجربه موفقی را پشت سر بگذارد. 

وی بابیان اینکه سه گروه تولیدکننده، مصرف‌کننده و سرمایه‌گذار پتانسیل‌هایی برای  گردش مالی این کالا هستند، افزود:  عمده مشکل ما در بخش کشاورزی بازرگانی آن است، به‌‎طوریکه کشاورزان اغلب در فصل برداشت برای نقد کردن کالا تعجیل و از سوی دیگر مصرف کنندگان برای جذب محصولات مشکل نقدینگی دارند، که این مسئله یا از محل منابع بانکی ویا از طریق واسطه‌گران تامین می‌شد، در این قسمت ما انتظار داریم فعالان بازار در تمامی کالاها از مزایای بورس استفاده کنند و شاهد افزایش انبارها به خصوص در بخش کشاورزی باشیم.

قائم مقام کارگزاری توسعه کشاورزی در ادامه، نسبت راه‌‌هایی جهت تسهیل ورود کشاورزان و آشنایی آن‌ها به بورس کالا برای جلوگیری از پدیده دلالی و رسیدن کشاورزان به سود واقعی، توضیح داد:  بهترین اتفاق در این قسمت، اطلاع رسانی به موقع است و  این امر از طریق بورس کالا در حال پیگیری است. همچنین این نهاد با برگزاری کلا‌س‌ درمراکز استان‌ها، و از طرفی دیگر کارگزاری‌ها نیز با فعالیت‌هایی از این قبیل می‌توانند نسبت به این اقدام مفید باشند. اما مهم‌تر ازهمه نقش رسانه ملی است که انتظار می‌رود وقت زیادی را صرف پرداختن به این مورد مهم کند، چراکه  بورس و کارگزاری‌ها هزینه محدودی برای اجرای برنامه‌ها اینچنینی دارند و این عمل از توان یک شرکت سهامی خاص خارج است، اما رسانه ملی با توجه به سرمایه‌گذاری مناسب و دسترسی عمومی باید پررنگ‌تر از سایر بخش‌ها به این موضوع ورود کند .ازسویی امروزه با استفاده از شیوه بازاریابی دهان به دهان، بالای 60 درصد کشاورزان مشغول در حوزه زعفران، مشتری بورس شدند. شایان ذکر است رسیدن به این مهم حدود یک سال طول به طول انجامید، ولی به طور قطع با کمک رسانه‌ها می‌توان این زمان را کوتاه کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: محصولات کشاورزی بورس بورس کالا کشاورزی زعفران تعطیلات نقدینگی بخش کشاورزی رسانه رسانه ملی بورس کالا رسانه ملی بورس کشاورزان پسته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۳۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟

امارات یکی از کشور‌های مهم در منطقه به شمار می‌رود؛ چرا که بیشترین واردات کالا از طریق امارات صورت می‌گیرد. کالا‌هایی همچون، موبایل و لپ‌تاپ، قطعات خودرو‎، پارچه و پوشاک، دوربین‌های دیجیتالی و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالا‌هایی هستند که از کشور امارات وارد می‌شوند. با توجه به این موضوع، ارتباط کشور با امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

به گزارش تجارت نیوز، بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌سابقه در این کشور، باعث مشکلات زیادی از جمله، خسارت‌های مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و همینطور اختلال در کار فرودگا‌ه‌ها شده است. از آنجایی که امارات یکی از کشور‌های مهم برای منطقه به شمار می‌رود، احتمال این که این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور تأثیرگذار باشد، زیاد است.

سیل امارات تامین ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه، در گفتگو با تجارت‌نیوز در رابطه با تأمین ارز کشور در دوران بحران امارات به دلیل سیل، گفت: درحال حاضر، بانک مرکزی مدت‌هاست واحد پول درهم را ارائه نمی‌دهد و در کشور‌های مبدأ دیگری همچون، ترکیه و روسیه که بانک مرکزی واحد پول آن‌ها را داراست، تجار ارز تحویل می‌گیرند و به واسطه کارگزاران در امارات، درهم دریافت می‌کنند. بنابراین، این سیل برای تامین ارز از امارات مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در ادامه این گفتگو به تأثیرات بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: طبق این بخشنامه، تجار باید ۷۰ درصد کالا‌های خود را فروخته باشند و در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. خریدار هم در سامانه تأیید کرده باشد تا ارز خود را تحویل بگیرد. ممکن است یک توقف ۴ الی ۵ ماهه در واردات کالا به وجود آید و به این ترتیب، چیزی به اسم کالای دپو شده در انبار وجود نخواهد داشت.

نوسان ارز بر قیمت کالا‌ها تأثیر ندارد

وی درباره افزایش قیمت کالا‌های وارداتی از جمله موبایل و لپ‌تاپ اظهار کرد: در شرایط فعلی، بازار در رکود قرار دارد و اگر بازار دچار رکود نبود، امکان افزایش قیمت کالا‌های وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده فروشندگان به دلیل سیل، قیمت کالا‌ها را بالا نبرند.

وی در ادامه افزود: به چنین کالا‌هایی ارز نیمایی تعلق می‌گیرد و نوسان ارز، بر قیمت کالا‌ها تأثیر ندارد. اگر فروشنده‌ای کالایی را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار می‌دهد، مردم از چنین فروشندگانی خرید نکنند.

این فعال بخش خصوصی درباره تأخیر ورود کالا به کشور از امارات تصریح کرد: بعضی از انبار‌ها به دلیل سیل آسیب دیده‌اند و افرادی که کالا سفارش داده‌اند، ممکن است با تأخیر یک تا دو ماهه، کالا‌های خود را دریافت کنند و این موضوع، به حدی نیست که بازار را دچار مشکل کند.

واردات کالا‌ها دچار مشکل می‌شود؟

فرجی تهرانی در ادامه اشاره کرد: بعد از تعطیلات نوروز، تا زمانی که بازار به حالت عادی برنگردد، تجار به سمت وارد کردن حجم زیادی از کالا نمی ‎روند. آن‌ها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد کرده‌اند، اما بعد از ایام نوروز ممکن است به دلیل بخشنامه تخصیص ارز، واردات دچار مشکل شود.

وی درباره برگشتن شرایط امارات به حالت عادی و شروع مجدد واردات کالا گفت: در حال حاضر، شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی برگشته و اگر مشکل آسیبی که به کالا‌ها رسیده برطرف شود، واردات هم انجام می‌شود.

با توجه به شرایط ذکر شده، سیل امارات مشکلی برای تأمین ارز کشور و همین‌طور مشکل جدی برای واردات کالا از امارات به‌وجود نمی‌آورد.

دیگر خبرها

  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • افتتاح ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در زرند
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!