Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی جداول معاملاتی بورس در سومین ماه سال نشان می دهد که معاملات تالار شیشه ای در این ماه با رشد شاخص، ارزش بازار و حجم معاملات همراه بوده است و از ۱۰۷ کارگزاری فعال، ۴ کارگزاری بانکی در میان ۱۰ کارگزاری برتر قرار گرفته‌اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بورس و اوراق بهادار در فصل بهار روزهای خوبی را پشت سر گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طووری که از ابتدای امسال تا پایان خرداد در مدت ۵۶ روز معاملاتی تعداد ۲۵۸ میلیارد و ۵۵ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۷۲۳ هزار و ۵۰۳ میلیارد ریال در ۱۷ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۹۹۹ دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفته است.

 

همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار در این مدت نشان می دهد در این مدت ۱۸۱ میلیارد و ۸۴۳ میلیون سهم به ارزش ۴۰۹ هزار و ۶۶۶ میلیارد ریال در ۹ میلیون و ۲۱۵ هزار و ۱۱۱ نوبت در بازار اول؛ ۷۳ میلیارد سهم به ارزش ۲۶۵ هزار و ۵۹۴ میلیارد ریال در ۸ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۳۵۵ نوبت در بازار دوم؛ ۱۴ میلیارد و ۳ میلیون برگه به ارزش ۱۳ هزار و ۲۹۲ میلیارد ریال در ۵ هزار و ۷۸۷ نوبت در بازار بدهی، ۵۶ میلیون و ۷۵ هزار قرارداد به ارزش ۳۵۹ میلیارد ریال در ۲۰ هزار و ۹۵۳ نوبت در بازار مشتقه و ۳ میلیارد و ۱۴۱ میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۳۴ هزار و ۵۹۳ میلیارد ریال در ۱۲۳ هزار و ۷۹۳ نوبت مورد معامله قرار گرفته است.

 

شاخص کل نیز که معاملات امسال بورس را از ارتفاع ۱۷۸ هزار و ۶۵۹ واحد آغاز کرده است تاکنون ۵۶ هزار و ۲۲۰ واحد رشد را به ثبت رسانده و به ارتفاع ۲۳۴ هزار و ۸۷۹ واحد رسیده است.

 

این گزارش می افزاید: طبق اطلاعات منتشر شده از سوی بورس اوراق بهادار تهران ارزش بازار در پایان خرداد ماه ۹۸ در مقایسه با ماه مشابه سال قبل به میزان ۴.۷۲۰.۴۴۸ میلیارد ریال برابر با ۱۱۲ درصد افزایش یافت و از ۴.۲۱۲.۷۲۶ میلیارد ریال به ۸.۹۳۳.۱۷۴ میلیارد ریال رسید.

 

بر اساس این گزارش، طی ۱۸ روز کاری خرداد ماه ۹۸، ارزش معاملات در مقایسه با پایان اردیبهشت ۹۸، معادل ۱۰ درصد کاهش یافت و از ۲۹۶.۱۳۱ میلیارد ریال به ۲۶۷.۴۶۳ میلیارد ریال رسید. همچنین حجم سهام معامله شده از ۱۱۰.۴۷۶ میلیون سهم به ۸۳.۱۰۸ میلیون سهم معادل ۲۵ درصد کاهش یافت. از ابتدای سال ۹۸ تاکنون، متوسط روزانه حجم و ارزش معاملات بازارسهام (اول و دوم) به ترتیب برابر با ۲۵۴۸۴۲ میلیون سهم و ۶۷۵.۲۶۰ میلیارد ریال بوده است.

 

افزون بر این، در خرداد ماه ۹۸، دفعات معاملات سهام برابر با ۱۷ درصد در مقایسه با پایان اردیبهشت ۹۸ کاهش یافت و از ۷۴۰۹.۸۱۶ هزار دفعه به  ۶.۱۱۴.۳۶۱دفعه بالغ شد. در همین حال، شاخص بورس در پایان خرداد ماه ۹۸ در مقایسه با اردیبهشت ۹۸، به میزان ۱۹.۷۸۸ واحد برابر با ۹ درصد افزایش یافت و از ۲۱۵.۰۹۲ واحد به ۲۳۴.۸۷۹ واحد رسید.

 

همچنین ارزش بازار در پایان خرداد ماه ۹۸ در مقایسه با ماه مشابه سال قبل به میزان ۴.۷۲۰.۴۴۸ میلیارد ریال برابر با ۱۱۲ درصد افزایش یافت و از ۴.۲۱۲.۷۲۶ میلیارد ریال به ۸.۹۳۳.۱۷۴ میلیارد ریال رسید. درصد گردش معاملات از ابتدای سال تا پایان خرداد ماه ۹۸، به رقم ۹ رسید که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل، ۱۸۲ درصد افزایش داشته است.

 

در همین حال، میزان سود نقدی تقسیم شده بین سهامداران در خرداد ماه ۹۸ به رقم ۱۶۱.۱۶۷ میلیارد ریال رسید.

 

این گزارش می افزاید: آمار عملکرد کارگزاری های فعال بازار سرمایه که از سوی بورس اوراق بهادار تهران در خرداد ماه سال جاری منتشر شده نشان می‌دهد که از ۱۰۷ کارگزاری فعال، ۴ کارگزاری بانکی در میان ۱۰ کارگزاری برتر قرار گرفته‌اند و سهم ویژه‌ای در معاملات داشته‌اند.

 

پژوهشکده پولی بانکی در تحلیلی در این باره آورده است: «بر اساس این آمار ۴ کارگزاری بانکی «انصار، پاسارگاد، پارسیان و ملی» در پایان خرداد ماه سال ۹۸ در بین ۱۰ کارگزاری برتر بازار سرمایه قرار دارند و به ترتیب رتبه های سوم، چهارم، هفتم و دهم را به خودشان اختصاص داده اند.

 

در همین حال جزییات عملکرد ۱۰۷ کارگزاری فعال در بازار اوراق، کالا، انرژی و فرابورس در پایان سومین ماه سال بیش از ۲۶.۷ هزار میلیارد تومان در بورس معامله شد و ۱۰ کارگزار برتر با انجام حدود ۴۱.۶ درصد از کل معاملات، ۱۱.۱ هزار میلیارد تومان را به تنهایی جابجا کردند. همچنین بر اساس آمارهای موجود بورس تهران در پایان سومین ماه از سال جاری، ۵۷ روز کاری را تجربه کرد و طی آن بیش از ۲۵۸ میلیارد سهم به ارزش بالغ بر ۷۲.۳ هزار میلیارد تومان توسط ۱۰۷ شرکت های کارگزاری معامله شده است.

 

این آمار درحالی است که طی اردیبهشت ماه بیش از ۱۱۰.۴ میلیارد سهم به ارزش ۲۹.۶ هزار میلیارد تومان در ۲۲ روز کاری معامله شد که در مقایسه با معاملات خرداد با بیش از ۸۳.۱ میلیارد سهم به ارزش ۲۶.۷ هزار میلیارد تومان، حکایت از کاهش ۲۵ و ۱۰ درصدی حجم و ارزش معاملات دارد.

 

نگاهی به اطلاعات منتشر شده مشخص می کند که ۱۰ کارگزار با سهم ۴۱.۶۳ درصدی بیش از ۱۱.۱ هزار میلیارد تومان را به خود اختصاص داده اند تا ۱۵.۶ هزار میلیارد تومان دیگر نصیب ۹۷ کارگزار دیگر شود.

 

لازم به ذکر است، بخش معاملات آنلاین، کارگزاری مفید با سهم ۱۱.۹۴ درصدی در معاملات خرداد در بالاترین جایگاه قرار دارد و و کارگزاری آگاه نیز با سهم ۶.۰۴ درصدی در رتبه دوم حضور دارد. در همین حال کارگزاری های «بانک انصار، بانک پاسارگاد و حافظ» هم به ترتیب با سهم ۴.۷۲، ۳.۴۹ و ۳.۴۱ درصدی در رده های سوم، چهارم و پنجم قرار دارند.

 

همچنین در رده های بعدی هم کارگزاری های «فارابی، بانک پارسیان، صبا جهاد، مبین سرمایه و بانک ملی» با انجام ۲.۹۳، ۲.۶۰، ۲.۴۱، ۲.۱۷ و ۱.۹۲ درصدی معاملات بورس قرار گرفتند. این گزارش می افزاید: در انتهای این جدول ۱۰۷ شرکتی هم ۱۰ کارگزاری «پارس نمودگر، ارزش آفرین الوند، شاخص سهام، سهم یار، دنیای نوین، جهان سهم، آبتین استاک، امید سهم، فولاد مپنا و ایران سهم» با سهم صفر تا ۰.۰۸ درصدی ایستاده اند.

 

بنابراین گزارش شبستان، بررسی جداول معاملاتی بورس در خرداد ماه نشان می دهد طی 4 هفته معاملاتی این ماه همواره نمادهای «وتجارت، وپاسار، وبملت» همواره در لیست هفت تایی های پربیینده بورس قرار داشتند و مجموعه داد و ستدهای این نمادها در کنار حجم بالای دست به دست شدن سهام در دیگر نمادهای بانکی شرکت کننده در بازار سهام باعث شده است که در سومین ماه سال بانک ها در صدر لیست کارگزاران برتر بورس قرار بگیرند.

 

یادآور می شود: میزان بازده کل بورس از ابتدای سال تا 8 تیر ماه ۳۳ درصد بوده و نسبت قیمت به درآمد ۱۲ ماه گذشته، به رقم ۸ رسیده است./

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهادت امام صادق ع خطبه های نماز جمعه تشییع شهدای گمنام نماز جمعه قوه قضائیه امام صادق ع آمریکا خطبه نماز جمعه خبرگزاری شبستان شهید بهشتی معاملات بورس بانک بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۲۸۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

در آخرین روز معاملاتی پیش از تعطیلات آخر هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت اندک ۰.۱۷ درصدی، معادل سه هزار و ۹۳۱ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۶۴ هزار و ۹۳۱ واحدی قرار گرفت.

افت ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی خلاف جهت را به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن با رشد محدود ۰.۰۱ درصدی (معادل ۳۸ واحد) در پله ۷۵۰ هزار واحدی قرار گرفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم) را در روز چهارشنبه، دو هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان نشان می‌داد. این تابلو همچنین حجم معاملات روز چهارشنبه را ۶.۴ میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد. 

از سوی دیگر، بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز چهارشنبه بورس از خروج ۲۱۴.۲ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام و حق تقدم خبر می‌دهد.

پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

شاخص کل بازار سرمایه در نزدیکی مقاومت کوتاه‌مدت خود قرار گرفته است. تکنیکالیست‌های بازار معتقدند اگر این محدوده مقاومتی شکسته نشود، روند کوتاه‌مدت آن نزولی خواهد شد. از این رو جریان دادوستد‌های بازار در روز‌های ابتدایی هفته پیش رو، برای سهامداران حائز اهمیت است. شایان ذکر است این وضعیت (نزدیک بودن به محدوده مقاومتی) عیناً در نمودار شاخص کل هم‌وزن نیز تکرار شده است. 

طی هفته معاملاتی گذشته، برآیند دادوستد‌ها، خروج نقدینگی حقیقی‌ها به میزان ۶۰۱ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. در مقابل، بررسی معاملات صندوق‌های درآمد ثابت حاکی از ورود هزار و ۶۳۳ میلیارد تومانی پول حقیقی به این صندوق‌ها و همچنین نوار طویل هشت روزه مثبت ماندن جریان ورود پول به آنهاست.

این موضوع نشان می‌دهد خوشبینی سرمایه‌گذاران و اهالی تالار شیشه‌ای به چشم‌انداز بازار در هفته پیش رو کاهش یافته است. افراد منتظر تحول بازار با چرخش سنتیمنت یا تزریق اخبار مثبت به جریان معاملات سهام هستند.

خبر بازگشت سیاست اعطای تسهیلات و اعتبار به کارگزاری‌ها به روال قبلی خود، خبری بود که جو معاملات روز چهارشنبه هفته گذشته را کمی متفاوت‌تر کرده بود. با وجود این، بازار همچنان چشم‌انتظار تعدیل نرخ نیمایی دلار است. در صورتی که سیاست‌گذار فنر فشرده‌شده دلار نیما را آزاد کند، سود نشسته در صورت‌های مالی بسیاری از شرکت‌ها جهش مثبتی پیدا خواهد کرد. 

در راستای پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، کارشناسان معتقدند روند معاملات در فضای تعادلی دنبال خواهد شد و در این میان برخی از تک‌سهم‌ها که گزارش‌های بهتری منتشر کرده‌اند، مجالی برای تنفس پیدا خواهند کرد. 

منبع: تجارت نیوز

tags # بورس سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • رشد۵برابری معاملات بورس انرژی در اجرای طرح اصلاح نقدینگی صنعت برق
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • ریزش ۵ هزار واحدی شاخص بورس
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت؛ افت ۵ هزار واحدی شاخص کل
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • شاخص بورس امروز ۱۶ اردیبهشت/افت۵۱۸۲ واحدی
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • آینده بورس در چند پرده
  • رشد ۱۲۰۷ هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳